Waarom ik olieverf gebruik voor mijn abstracte bloemenschilderijen?

1. Olieverf is een verfsoort samengesteld uit pigment in de vorm van een zeer fijn gekleurd poeder en een plantaardige olie.Dit bindmiddel is meestal lijnolie. Olieverf is vanaf de 15e eeuw een belangrijk medium in de schilderkunst.

2. Olieverf is een zeer veelzijdige verfsoort, waarmee zowel dekkend als transparant gewerkt kan worden. De verf kan in dunne gladde lagen worden aangebracht, maar er kunnen ook sterke effecten bereikt worden als de verf met volume wordt verwerkt, zodat de verfstreken zichtbaar blijven. (bron: Wikipedia). 

3. Al mijn olieverfschilderijen worden ‘laag over laag’ opgebouwd. Vanwege de diepte, de volheid en warmte van de kleuren en om prachtige kleurovergangen te kunnen maken van de abstracte bloemen.

 

olieverfschilderijen-heldere-kleuren-sfeer

 

kleurrijk-modern-olieverfschilderij

 

De beste olieverf voor mijn abstracte schilderijen

Ik gebruik voor mijn schilderijen de beste olieverf die er is. Uitgezonderd soms de allereerste laag, die ik opzet met het snel drogende acrylverf. Dit geeft mij een mooi uitgangspunt om meteen hierna met de eerste laag olieverf door te kunnen gaan. Om vervolgens 1 a 2 dagen later weer verder te kunnen vanwege de droogperiode. Zo ben ik meestal 3 of 4 weken en soms langer bezig met een schilderij. Ik werk vaak aan meerdere schilderijen tegelijk.

 

olieverfschilderij-warme-kleuren-zachte-tinten

 

 

 

olieverfschilderij-taupe-beige-kleuren

 

Gewenste veranderingen in kleuren, tinten en motieven

Graag maak ik voor u een olieverfschilderij waarvan u de maten bepaalt en de voornaamste kleuren. Vervolgens nodig ik u uit om naar mijn atelier te komen als het schilderij voor 90% af is. Veranderingen of aanvullingen zijn dan nog mogelijk, m.n. voor wat betreft de kleuren.

Zonder aankoopverplichting overigens! U dient 100% tevreden te zijn!

 

mooie-olieverf-schilderijen

 

moderne-abstracte-olieverfschilderijen

 

olieverf-schilderijen

 

actuele lijst beschikbare schilderijen op www.ariekoning.nl

professioneel-abstract-kunstschilder-holland 

Méér info over opdrachten

 


Facebook https://www.facebook.com/ArieKoning.kunstschilder.schilderijen

België: www.grote-abstracte-bloemenschilderijen.be

Duitsland: www.abstrakte-malereien-mit-blumen.de

 


Naar een olieverfschilderij met warme kleuren en zachte tinten wordt vaak lang gezocht ...

Vandaar de onderstaande tekst,  zodat deze website nog beter kan worden gevonden door de zoekmachines.


Het duurt vaak heel lang voordat je een olieverfschilderij met mooie warme kleuren en zachte tinten hebt gevonden, helemaal naar je smaak. Of de maten kloppen niet of in een gevonden schilderij zitten net niet de juiste (hoofd)kleuren en tinten. Veel wordt gezocht naar primaire kleuren zoals rood, geel en oranje. Ook groen, blauw, paars en bruin kleuren zijn gewild. Vooral op lichte wanden is het dan belangrijk dat er in het olieverfschilderij met abstracte bloemen veel zachte en warme  en lichte tinten zoals taupe, grijs, beige en wit zijn gebruikt.

 In geval van een opdracht bepaalt u zèlf de maten en de belangrijkste kleuren (warme, vrolijke, primaire of lichte kleuren of moderne heldere tinten) voor uw moderne abstracte schilderij.

De gewenste compositie (druk of rustig b.v. a.d.h.v een schilderij van de website) en natuurlijk de maten!!  En tussentijds bent u in de gelegenheid om uw wensen kenbaar te maken op grond van kleuren en compositie die al op het schilderij  staan. Veel wordt er gekozen voor oranje, geel en rood. Maar bruin, groen en paarse tinten zijn ook gewild. Temidden van zachte warme tinten beige, taupe, grijs.  U wordt hiervoor in mijn atelier uitgenodigd. U kunt dus zelf invloed uitoefenen op het uiteindelijke resultaat van uw kleurrijke bloemenschilderij. En het resultaat zal toch een echte 'Arie Koning' zijn, in die specifieke geheel eigen stijl. Het gaat niet ten koste van het 'kunstenaarschap', want tijdens het abstract schilderen balanceer ik  steeds tussen 'verstand' en 'een diep punt in mezelf'. Een mooi modern schilderij met abstracte bloemen speciaal voor ù gemaakt!! En aan de wand bepaalt u pas of het schilderij aan al uw verwachtingen voldoet. Eerder is er geen sprake van een aankoop.